Mitsubishi Electric

pred novo ogrevalno sezono predstavlja paleto novih modelov toplotnih črpalk zrak-voda za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Glavna novost je popoln prehod na uporabo okolju prijaznega plina R32, ostale pomembne izboljšave so predvsem na energijski učinkovitosti, glasnosti delovanja zunanjih enot in prijaznem upravljanju.

Zunanje enote serije Ecodan, modeli SUZ-SWM** z nazivno močjo 4, 6 ali 8 kW so na trgu že eno leto in se uspešno nameščajo v bolje izolirane individualne hiše ali pa v posamezne dele večstanovanjskih objektov. V tem primeru se posebej izkaže enostavnost instalacij brez dvižnih vodov in izgub v pomožnih prostorih ter samostojno upravljanje in delitev stroškov ogrevanja.

Od sredine letošnjega poletja pa so na slovenskem trgu tudi najnovejše zunanje enote serije PUD nazivnih moči od 8 do 14 kW, serije Ecodan in Zubadan. Vsi modeli te serije so namenjeni izključno ogrevanju. Posebno pozornost so razvijalci posvetili dodatni zvočni izolaciji kompresorja.

Bistvena izboljšava se je zgodila pri zunanjih enotah Ecodan modeli PUD-SWM, kateri dosegajo temperature ogrevalne vode do 60 °C tudi pri zunanjih temperaturi -7 °C, zajamčeno območje delovanja pa seže do –25 °C.

Delovanju pri zelo nizkih zunanjih temperaturah so sicer namenjeni modeli PUD-SHWM Zubadan, ki s pomočjo tehnologije “Flash injection” nadoknadijo izgubo moči in nazivno moč delovanja ohranjajo do -15 °C, s posebnim načinom odmrzovanja tudi manjšajo prekinitve ogrevanja. Naštete lastnosti so pomembne in omogočajo, da se v objekt vgradi samo ena toplotna črpalka, katera zadosti potrebam objekta v vseh zimskih pogojih brez potrebe po rezervnih kurilnih napravah ali drugih energentih.

Pri pripravi ogrevalne vode 35 °C se vse navedene toplotne črpalke uvrščajo v najvišji razred energijske učinkovitosti A+++, v pripravi sanitarne vode pa v razred A+.

Koristite subvencijo Eko sklada !!!

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Piškotki