ČIŠČENJE Z OZONOM, CELO MED LISTI KNJIG

Ozon je močan oksidant in se med drugim uporablja za razkuževanje zraka in vode . Ob stiku z živimi organizmi, kot so virusi, bakterije, plesni in pršice, z oksidacijo te popolnoma uniči. Ker je ozon pri sobni temperaturi v plinastem stanju lahko prodre tudi v najbolj nedostopne dele v prostoru. Lahko prodre tudi med lamele klimatskih naprav ali med liste knjig v knjižnicah. Ker spada med najmočnejše oksidante je pri dezinfekciji izjemno učinkovit. Manjše molekule ter mikroorganizme (tudi viruse kot je SARS-COV-2) zaobjame po celotni površini ter jih tako hitro in učinkovito uniči. Ozon ima specifičen vonj, ki ga zaznamo že pri zelo nizki koncentraciji 0,01 delcev/meter, varna dnevna izpostavljenost pa je 0,1 delcev/meter. Tudi v večjih koncentracijah je zelo nestabilen in neprestano razpada na kisik. V približno dveh urah v atmosferskih pogojih razpade nazaj na kisik in iz tega stališča je zelo prijazen okolju.
Številne empirične znanstvene raziskave potrjujejo, da je za uspešno uničenje virusa potrebna koncentracija ozona 10-20ppm (delcev na milijon) pri izpostavljenosti 10-20min. Če vse preračunamo na najvišjo vrednost, se pravi 20ppm, je potrebna koncentracija 0,04g ozona na kubični meter. Za primer generator ozona OZONATOR 1.0 proizvede 10g/h ozona, kar pomeni, da pri delovanju 60 minut proizvede koncentracijo 20ppm oz. 0,04g/m3 za 250 kubičnih metrov zraka. OZONATOR 2.0 do 500 kubičnih metrov zraka, OZONATOR 3.0 do 750 kubičnih metrov zraka in OZONATOR 4.0 do 1000 kubičnih metrov zraka.

UPORABA:

BOLNIŠNICE IN ZDRAVSTVENI DOMOVI
Razkuževanje operacijskih sob in drugih prostorov
BIVALNI PROSTORI, HOTELSKE SOBE IN APARMAJI
Neprijetne vonjave, med menjavami gostov, težave s plesnijo, odstranitev pršic, dezinfekcija prezračevalnih sistemov
PLOVILA IN AVTODOMI
Med menjavami gostov, neprijetne vonjave, dezinfekcija klimatskih naprav
VOZILA ZA PREVOZ POTNIKOV
Med menjavami gostov, neprijetne vonjave, dezinfekcija klimatskih naprav
GOSTINSKI OBRATI
Vsakodnevno čiščenje in dezinfekcija prostorov in kuhinje, prezračevalnih sistemov, odprava vonjav v sanitarijah
KOZMETIČNI IN FRIZERSKI SALONI
Vsakodnevno čiščenje in dezinfekcija prostorov
POČITNIŠKI OBJEKTI
Težave s plesnijo, neprijetne vonjave, predsezonska čiščenja, odstranitev pršic
VINSKE KLETI
Odstranjevanje plesni in nezaželenih bakterij

Dodaj odgovor

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Piškotki